DR. DE KERPEL | CLINIC2.BE

Liposuctie Bovenbenen

Wat is eigenlijk een liposuctie?

Bij een liposuctie wordt via een kleine insnede een canule ingebracht in de huid langs waar vetweefsel wordt afgezogen.

Kom ik in aanmerking voor een liposuctie?

De indicatie voor een esthetische liposuctie zijn lokale vetophopingen, zoals we oa. zien bij de bovenbenen. Een liposuctie is een manier om de contouren van het lichaam wat bij te schaven. Het is absoluut geen techniek om te vermageren. De kwaliteit en de elasticiteit van de huid is van zeer groot belang omdat eens de liposuctie achter de rug is, we hopen dat de huid zo goed mogelijk zal krimpen.

Hoe verloopt zo een operatie?

Een liposuctie gebeurt altijd in de operatiezaal van het ziekenhuis. Onder algemene verdoving worden er enkele kleine insnedes gemaakt in de buurt van de vetophoping. Eerst wordt er een vloeistof ingebracht en vervolgens wordt de vooraf afgetekende zone leeggezogen via een metalen canule. Na de operatie wordt een speciale panty aangemeten; welke men gedurende zes weken dient te dragen. Deze kleine insnedes worden zorvuldig gesloten doch blijven in het begin relatief rood. Ze vervagen meestal na een zestal maanden. Littekenvorming op zich is afhankelijk van persoon tot persoon en kan onmogelijk vooraf ingeschat worden.

Waar moet men op letten na de ingreep?

Na de operatie dient men deze lipopanty dag en nacht te dragen gedurende een zestal weken. Ook kan er de eerste dagen na de operatie nog wat vocht sijpelen uit de kleine insnedes; wat volkomen normaal is.

Zijn er risico’s verbonden aan een liposuctie?

Geen enkele chirurgische ingreep is zonder risico. De algemene verdoving op zich houdt een klein risico in. Ook kan er na de operatie uitzonderlijk een nabloeding of een infectie optreden. Ook tijdelijke gevoelsstoornissen ter hoogte van de huid en teveel littekenvorming dienen we te vermelden. Gelukkig zijn deze zaken vandaag de dag zeldzaam en wordt alles gedaan om dit te voorkomen (lichte verdoving, steriliteit, hoogstaand chirurgisch materiaal, …)

Is er een follow-up nodig?

De eerste weken na de operatie komt u op controle om de hechtingen te verwijderen en te kijken of alles volgens wens verloopt. Eens alles genezen is zien we u enkel terug op uw vraag.

Groeien vetcellen opnieuw aan?

Normaal gezien worden vetcellen in ons lichaam aangemaakt op drie verschillende tijdstippen: als embryo in de baarmoeder, juist na onze geboorte en tijdens de puberteit. Eens de vetcellen verwijderd zijn door liposuctie; zijn ze weg. Indien er een serieuze gewichtstoename is, gaat echter wel het volume van de achtergebleven vetcellen toenemen, maar niet hun aantal.

Is er een tussenkomst van de mutualiteit voorzien?

Deze ingreep wordt meestal uitgevoerd om esthetische redenen en een tussenkomst van de mutualiteit is niet voorzien. Alle kosten vallen ten uwen laste. Een juiste prijsberekening kan in overleg met uw arts en is afhankelijk van de uitgebreidheid van de liposuctie, de opnameduur en de kamerkeuze.

Wanneer kan ik het werk hervatten?

De gemiddelde duur van arbeidsonderbreking is afhankelijk van persoon tot persoon en bedraagt gemiddeld zes dagen.

Wat als ik nog vragen heb?

Met deze website proberen we u zoveel mogelijk nuttige informatie te geven, doch zal echter nooit volledig zijn. Indien u nog vragen heeft, aarzel dan niet om deze te stellen op de consultatie.

Slotbemerking:

Plastische heelkunde is geen exacte wetenschap. Wij behandelen u naar beste kunnen maar een garantie op resultaten of een ongestoord verloop kunnen we u niet geven. Complicaties kunnen spijtig genoeg optreden en absolute symmetrie is nooit van vooraf te garanderen.

Interesse of zin in een vrijblijvend gesprek met Dokter De Kerpel?
Maak nu uw afspraak!
meer info