DR. DE KERPEL | CLINIC2.BE

Schaamlipcorrectie

Wat is eigenlijk een schaamlipcorrectie??

Bij een schaamlipverkleining dienen we chirurgisch de kleine/binnenste schaamlippen te verkleinen omdat deze in vergelijking met de buitenste schaamlippen nogal groot uitvallen. Onder Algemene Verdoving wordt het teveel aan weefsel weggenomen en de wonde secuur gesloten. In het begin is het litteken wat rood, gevoelig en zichtbaar maar meestal vervaagt dit na ongeveer één jaar. Littekenvorming is echter verschillend van persoon tot persoon en onmogelijk te voorspellen.

Kom ik in aanmerking voor een correctie schaamlipcorrectie?

De indicatie voor een schaamlipcorrectie zijn te grote kleine schaamlippen ten gevolge van zwangerschap of medikatie. In sommige gevallen kan dit ook aangeboren zijn.

Is er een tussenkomst van de mutualiteit voorzien?

Deze ingreep wordt uitgevoerd om medische redenen en een tussenkomst van de mutualiteit is dus meestal gedeeltelijk voorzien.

Hoe verloopt zo een operatie?

Een schaamlipcorrectie gebeurt altijd in de operatiezaal van het ziekenhuis. Onder algemene verdoving wordt het overtollige weefsel verwijderd via een insnede. De wonde wordt opnieuw secuur gesloten met hechtingen die spontaan resorberen.

Zijn er risico’s verbonden aan een schaamlipcorrectie ?

Geen enkele chirurgische ingreep is zonder risico. De algemene verdoving op zich houdt een klein risico in. Ook kan er na de operatie uitzonderlijk een nabloeding of een infectie optreden. Ook teveel littekenvorming dienen we te vermelden. Gelukkig zijn deze zaken vandaag de dag zeldzaam en wordt alles gedaan om dit te voorkomen (lichte verdoving, steriliteit, hoogstaand chirurgisch materiaal,…)

Wanneer kan ik het werk hervatten?

De gemiddelde duur van arbeidsonderbreking is afhankelijk van persoon tot persoon en bedraagt gemiddeld vij tot zeven dagen. Aangezien het om een functionele ingreep gaat, kan er een attest van werkonbekwaamheid afgeleverd worden.

Wat als ik nog vragen heb?

Met deze website proberen we u zoveel mogelijk nuttige informatie te geven, doch zal echter nooit volledig zijn. Indien u nog vragen heeft, aarzel dan niet om deze te stellen op de consultatie.

Slotbemerking:

Plastische heelkunde is geen exacte wetenschap. Wij behandelen u naar beste kunnen maar een garantie op resultaten of een ongestoord verloop kunnen we u niet geven. Complicaties kunnen spijtig genoeg optreden en absolute symmetrie is nooit van vooraf te garanderen.

Interesse of zin in een vrijblijvend gesprek met Dokter De Kerpel?
Maak nu uw afspraak!
meer info