DR. DE KERPEL | CLINIC2.BE

Rimpelvorming voorkomen

De algemene verouderingsprocessen van de huid worden ook wel de intrinsieke factoren genoemd. Dit zijn dus de factoren waarmee iedereen te maken krijgt en waar we zelf weinig of geen invloed op hebben.

Daarnaast zijn er ook de extrinsieke factoren die het verouderingsproces thv het gelaat kunnen beïnvloeden. Deze zijn o.a. UV stralen, roken, stress, vervuiling, slechte eetgewoontes en slechte algemene huidverzorging.

Door een gezonde levensstijl en de juiste eetgewoontes kunnen we dus de schade; die aangebracht wordt door de extrinsieke factoren; aanzienlijk beperken.

De volgende voorzorgsmaatregelen kunnen genomen worden om een jeugdige uitstraling te behouden:

Gebruik maken van vochtregulerende crèmes, met een optimale UV bescherming.

Onder invloed van de zon komen vrije radicalen vrij. Dit zijn stoffen die schade veroorzaken aan je huidcellen. Je lichaam kan deze stoffen in principe neutraliseren door middel van antioxidanten (bvb. Vitamine C), maar slechts in beperkte hoeveelheden. Teveel celschade zorgt ervoor dat je huid vroegtijdig veroudert.

Niet roken

Nicotine vernauwt de bloedvaten, ook deze in je huid. Daardoor worden zuurstof en andere essentiële voedingsstoffen minder goed aangevoerd. Dit heeft merkbare gevolgen voor de kwaliteit van je bindweefsel. Bovendien vermindert bij rokers het vitamine C gehalte in de huid (cfr. zonnebescherming). Vitamine C is een bouwsteen van collageen, een belangrijk onderdeel van het bindweefsel; dat juist zo al te lijden heeft bij rokers.

Voldoende verse groenten en fruit eten; teveel aan vetten en suikers vermijden. Voldoende water drinken om uw huid gehydrateerd te houden.

Interesse of zin in een vrijblijvend gesprek met Dokter De Kerpel?
Maak nu uw afspraak!
meer info