DR. DE KERPEL | CLINIC2.BE

Het natuurlijke verouderingsproces van het gelaat

Wanneer u ouder wordt treden er allerlei veranderingen op thv de huid in het algemeen en dus ook thv van het gelaat.

De hoeveelheid hyaluronzuur in uw huid neemt af.
Dit Hyaluronzuur is van nature aanwezig in de huid en de voornaamste eigenschap is het aantrekken van water. Dit zorgt voor een natuurlijke hydratratie van de huid.  Als je huid goed gehydrateerd is, ziet ze er glad, stevig en veerkrachtig uit. Je lichaam maakt zelf hyaluronzuur aan; maar breekt het ook weer af. Naarmate je ouder wordt; wordt er meer hyaluronzuur afgebroken dan aangemaakt.  Doordat je huid minder hyaluronzuur bevat; wordt ze minder elastisch en kunnen er sneller rimpels en lijntjes ontstaan.

Het onderhuids volume neemt af. 
Zowel botweefsel  als  vetweefsel  nemen in volume af zodat de huid minder goed wordt ondersteund.

De lippen zijn onderhevig aan volumeverlies, met als gevolg dat ze er minder vol en glad uitzien.

Het aantal oppervlakkige bloedvaatjes vermindert met de leeftijd. Hierdoor kunnen de voedingsstoffen minder goed aangevoerd worden en  raakt de huid haar jeugdige kleur en glans kwijt.   

Terwijl al deze veranderingen plaatsvinden, speelt ook de zwaartekracht een heel belangrijke rol: ze trekt de huid continu naar beneden en veroorzaakt ook zo een bijkomende verzakking.


We kunnen een tweetal soorten rimpels onderscheiden:

Statische rimpels en plooien:

Deze ontstaan door volumeverlies en vermindering in de kwaliteit van de huid. Deze rimpels zijn in het begin van het verouderingsproces mild en oppervlakkig en worden dieper naarmate de tijd verstrijkt. Een mooi  voorbeeld hiervan is de neus-lippenplooi.


Dynamische rimpels of mimiekrimpels:

Deze rimpels ontstaan ten gevolge van het samentrekken van je gezichtsspieren als je bijvoorbeeld lacht of fronst. Deze expressielijntjes worden dieper met de jaren en dat kan ervoor zorgen dat je een zorgelijke of norse uitdrukking krijgt. Een mooi voorbeeld hiervan is de vertikale rimpel tussen de wenkbrauwen (booskijkrimpel)

Interesse of zin in een vrijblijvend gesprek met Dokter De Kerpel?
Maak nu uw afspraak!
meer info