DR. DE KERPEL | CLINIC2.BE

Botuline Toxine

Wat is Botuline toxine?

Botuline Toxine type A is een gezuiverd eiwit en zorgt voor een lokale tijdelijke vermindering van spieractiviteit en is dus uitermate geschikt voor de behandeling van dynamische gezichtsrimpels.

Wat zijn dynamische gezichtsrimpels?

Deze rimpels ontstaan ten gevolge van het samentrekken van je gezichtsspieren als je bijvoorbeeld lacht of fronst. Deze expressielijntjes worden dieper met de jaren en dat kan ervoor zorgen dat je een zorgelijke of norse uitdrukking krijgt.

Voorbeelden hiervan zijn de verticale fronsrimpels tussen de wenkbrauwen, horizontale voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes.

Welke andere indicaties zijn er nog?

Botuline Toxine kan ook aangewend worden voor de lifting van het buitenste deel van de wenkbrauwen alsook voor de behandeling van rimpels thv de hals.

Een nieuwe indicatie is het stilleggen van de zweetproductie thv de oksels (kijk bij hyperhidrosis). Een andere indicatie is de behandeling van migraine.

Welk Botuline Toxine wordt er gebruikt?

Het gebruikte Botuline Toxine in onze kliniek is altijd afkomstig uit een erkende apotheek. Dit betekent dat het product aan extreem strenge veiligheidsnormen dient te voldoen wat betreft bereiding; transport; taceerbaarheid etc.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

De behandeling gaat snel en gemakkelijk. De behandeling zelf duurt ongeveer een 15 minuten. Eerst zal de arts vragen om een bepaalde gelaatsuitdrukking uit te beelden (bvb. boos kijken en fronsen). Zo kan hij de persoonlijke anatomie van spieren en hun activiteit beoordelen. Daarna wordt het verdunde product met een zeer dunne naald in de betreffende spier geïnjecteerd.

Hoelang blijft het effect van botuline toxine aanwezig?

Het werking begint na 7 tot 10 dagen. De rimpels worden minder zichtbaar; waardoor een meer ontspannen en meer jeugdige uitstraling ontstaat.
Het effect van de behandeling houdt ongeveer 4 tot 6 maanden aan en zal geleidelijk aan verdwijnen. De behandeling dient dus herhaald te worden om het effect te behouden.

Wat zijn de bijwerkingen?

Bijwerkingen zijn zeldzaam; aangezien er bij de esthetische behandelingen met Botuline Toxine altijd gewerkt wordt met een verdunde oplossing. Een blauw plekje echter, thv de injectieplaats; kan altijd optreden; maar is reeds verdwenen na enkele dagen.

Interesse of zin in een vrijblijvend gesprek met Dokter De Kerpel?
Maak nu uw afspraak!
meer info