DR. DE KERPEL | CLINIC2.BE

Hyaluronzuurfiller

Wat is een Hyaluronzuurfiller?

Een Hyaluronzuurfiller is een doorzichtige gel met een gladde consistentie die in de huid wordt geïnjecteerd om volume te herstellen, fijne lijntjes, rimpels en plooitjes op te vullen en om de lipcontour te verbeteren.

Is Hyaluronzuur blijvend?

Een hyaluronzuur filler is een niet-permanente filler. Deze fillers worden volledig afgebroken door het lichaam, waardoor het effect langzamerhand verdwijnt. Dit is de meest gebruikte filler in Nederland en België.

Hoe verloopt de procedure?

Een behandeling gebeurt op de consultatie en duurt meestal een 30-tal minuten.
De Hyaluronzuurfiller wordt in de huid geïnjecteerd dmv een zeer fijne naald thv de te behandelen zone zoals de neuslippenplooi, mondhoeken en lippen. De effecten van de behandeling zijn onmiddellijk zichtbaar.

De injecties kunnen een licht ongemak of een lichte pijn met zich meebrengen. Daarom wordt meestal een lokale verdoving toegepast om alles zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. Deze verdoving kunt u nog een tijdje voelen.
Om te zorgen voor een gelijkmatig resultaat zal de arts de behandelde zone masseren, waardoor uw huid tijdelijk rood of licht gezwollen kan zijn. Veel patiënten gaan direct na de behandeling verder met hun dagelijkse bezigheden.

Het is mogelijk dat u milde tot matige branderigheid of pijn voelt na een injectie. De behandelde zone kan zelfs gedurende een paar dagen na de behandeling nog gevoelig zijn. Ook is het product de eerste dagen na de behandeling nog voelbaar. Na verloop van enkele dagen voelt het behandelde gebied zacht en natuurlijk aan.

Wat te doen na de behandeling?

Zwelling en verkleuring (roodheid of blauwe plekken) van de injectieplaats is een veel voorkomend neveneffect.
Door een ijs- of koudecompres op de behandelde zone te houden tijdens de eerste uren na de behandeling kunt u de omvang en de duur van de verkleuring en zwelling enigszins beperken. Na 24 uur mag u de behandelde zone voorzichtig reinigen en make-up aanbrengen.
Stel de behandelde zone in de eerste week na de behandeling niet bloot aan intense warmte (bvb zon, solarium, sauna) of andere intense gelaatsbehandelingen.

Hoe lang blijft het effect van een filler?

Hyaluronzuur filler wordt na verloop van tijd geleidelijk afgebroken. Denk eraan om de behandeling te herhalen. De behandeling blijft bij de meeste patiënten tussen de 9 en 12 maanden zichtbaar. De duur van het effect kan per persoon verschillen en hangt af van leeftijd, huidtype, levensstijl en spieractiviteit.

Interesse of zin in een vrijblijvend gesprek met Dokter De Kerpel?
Maak nu uw afspraak!
meer info