DR. DE KERPEL | CLINIC2.BE

Volumeherstel

Wat is Radiesse?

Radiesse bestaat uit een gelmatrix; die dankzij fijne calciumfosfaat microsferen zorgt voor lichaamseigen collageenvorming. De gel zelf wordt binnen de drie maanden door het lichaam zelf afgebroken en de microsferen stimuleren de aanmaak van eigen collageen, wat zorgt voor een resultaat dat tot 12 maanden aanhoudt bij de meeste patiënten.

Hoe verloopt de behandeling met Radiesse?

De injecteerbare filler Radiesse wordt op de consultatie in de huid geïnjecteerd om rimpels of plooitjes te verminderen en om zones te corrigeren waar volumeverlies is opgetreden of om bepaalde gezichtszones te accentueren.

Een behandeling met Radiesse kan een licht ongemak of een lichte pijn met zich meebrengen tijdens de behandeling. Daarom wordt meestal een lokale verdoving toegepast om de behandeling zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.

Om te zorgen voor een gelijkmatig resultaat zal de arts de behandelde zone masseren, waardoor uw huid tijdelijk rood of gezwollen kan zijn.
Een behandeling duurt meestal een halfuur, maar is uiteraard afhankelijk van het aantal te behandelen zones.

Wat te doen meteen na de behandeling?

Het is mogelijk dat u milde tot matige branderigheid of pijn voelt na een injectie. De behandelde plek kan zelfs gedurende een paar dagen na de behandeling nog gevoelig zijn.

Zwelling en verkleuring (roodheid of blauwe plekjes) van de injectieplaats is een veel voorkomende bijwerking van Radiesse.
Door een ijs- of koudecompres op de behandelde zone(s) te houden tijdens de eerste uren na de behandeling kunt u de omvang en duur van de verkleuring en zwelling enigszins beperken. Na 24 uur mag u de behandelde plaats voorzichtig reinigen en make-up aanbrengen.

Stel de behandelde plek in de eerste week na de behandeling niet bloot aan intense warmte (bvb. Zon, sauna, stoombad, solarium)of andere intense gelaatsbehandelingen.

Hoe lang blijft het effect van Radiesse aanwezig?

Radiesse wordt na verloop van tijd geleidelijk afgebroken. Het effect blijft meestal een jaar of langer zichtbaar, maar de duur van het effect kan per persoon verschillen, afhankelijk van leeftijd, huidtype, levensstijl en spieractiviteit. Denk eraan dat de resultaten slechts van tijdelijke aard zijn.

Interesse of zin in een vrijblijvend gesprek met Dokter De Kerpel?
Maak nu uw afspraak!
meer info